menu close menu

Is ontwikkeld door de Amerikaan Richard Gordon.

Hoe werkt Quantum-Touch?

Het meest belangrijk voor degene die met Quantum-Touch werkt is het leren focussen op het versterken van de levenskrachtenergie (ook wel Chi, Manna, prana of Kin genoemd) gecombineerd met verschillende ademhalingstechnieken en lichaamsbewustzijnsoefeningen. Als de beoefenaar van QT een hoog trillingsveld van levenskrachtenergie aanbiedt op een gebied met pijn of ontsteking dan zorgt hij/zij op deze wijze voor de mogelijkheid tot healing door resonantie en afstellen.

Alles trilt.

Wanneer twee dingen op verschillende frequenties trillen, is er een tendens voor de trillingen om samen te komen, zich af te stellen op elkaar. Over het algemeen zal de langzamere trilling toenemen om zich aan de snellere frequentie aan te passen.
Quantum-Touch gebruikt resonantie en afstellen om het helen te vergemakkelijken. Men kan door zijn of haar trilling te veranderen een hoog niveau van energie creëren. Als dat energieveld door middel van de handen rond een gebied van pijn, spanning, ontsteking wordt geplaatst, zal de lichaamseigen biologische intelligentie doen wat noodzakelijk is om genezing te verkrijgen.

Quantum-Touch zorgt voor helende energie, zowel voor de therapeut evenals voor de persoon die behandeld wordt. Door het gebruik van ademhaling en visualisaties houdt de therapeut zijn/haar energie op een hoog niveau; degene die behandeld wordt kan zich aan deze hoge frequentie aanpassen en healing in gang zetten. De therapeut zal door het gebruik van deze technieken niet uitgeput raken, meestal voelt men zich krachtig en energiek na het behandelen.

Healing

is een fascinerend proces dat over het algemeen zeer slecht begrepen wordt. Terwijl vele mensen denken dat zij andere mensen kunnen healen, is het van uiterst belang om te realiseren dat healing altijd zelfgenezing is. Uiteindelijk helen de cellen zich. De cellen hebben als basiswens dat ze goed willen functioneren en in de juiste energieke, emotionele en voedingsmilieu’s, is dat het enige wat ze zullen doen.
Het lichaam heeft een buitengewone intelligentie en capaciteit om te helen.