menu close menu

Getuigschriften

Hieronder enkele getuigschriften van de afgelopen jaren.

Naam                  : Lies Wessels, 64, vrouw

Klachtomschrijving:  Hooikoorts, tranende ogen, jeuk, eczeem en moe

Verhaal:

Ik moet terug in de tijd 10 jaar geleden, ging naar mijn huisarts met klachten, conclusie hooikoorts wat op latere leeftijd wel meer voorkomt.
Dus pilletjes voorgeschreven gekregen.
Ik had het geluk dat het de boompollen waren, dus  vroeg in het jaar 4 maanden pillen slikken.

Tot  3 jaar geleden toen merkte ik ineens dat  het na 4 maanden pillen slikken, ik even geen last had , maar  de symptomen van  september tot december weer terug kwamen dus maar weer meer pillen  innemen. Daarna was het, nu al 2 jaar lang  het hele jaar door pillen slikken. De klachten werden ook steeds erger zodat ik er moedeloos van werd. Kon niet meer normaal naar buiten, altijd zonnebril op , een sjaal voor neus en mond.

Toen sprak ik iemand die had het over Totally Balanced,  zij had ook hooikoorts maar tig keer erger. Ze vertelde dat ze geen klachten meer had .
Ik dacht als het bij haar helpt, waarom bij mij niet. Dus een afspraak gemaakt,  Peter zei,  er is iets aan te doen! Dat gaf hoop.

Eerst werd de balans van het lichaam nagegaan, door de testjes kwam Peter er achter dat het vitamine C was. Daarna nog een behandeling  gehad en ik hoef niet meer terug te komen de klachten zijn weg.

Waar ik allemaal last van had was verdwenen.

Ik voel mij nu heel goed, met dank aan Peter.

*****

Naam                  : Nick, 20, man

Klachtomschrijving:  last van de ogen en luchtwegen, dikke lip en blaren bij het eten van fruit.
Last van ogen en luchtwegen tijdens de pollenperiode.

Symptomen:  jeukende ogen, loopneus, niesen, last van luchtwegen, dikke lip en blaren

Verhaal:
Een maand voor het eerste contact met Peter, heb ik een week gehad waarin mijn ogen bijna niet meer open te krijgen waren en mijn neus bleef lopen. Tevens had ik last van mijn luchtwegen  en dit alles door de pollen. Door een bekende opticien, die zelf ook behandeld is door Peter, ben ik doorverwezen naar Peter. Hij heeft mij bij het eerste gesprek verteld hoe hij te werk gaat en wat er dus de komende periode zou gebeuren.
Omdat ik zelf wist, dat ik allergisch was voor appels, peren, verschillend ander fruit, pollen, dieren en huisstof zijn we daarop ook gaan testen en er bleken nog een aantal andere allergieën naar voren te zijn gekomen, zoals de calcium en vitamine mix. Deze zijn echter vrij logisch wanneer je allergisch bent voor appels, in appels zitten calcium en vitamine C. Na elke behandeling kwamen er steeds meer succes verhalen; de eerste appel  zonder dikke lippen en dichtgeknepen keel, de eerste peer zonder klachten, langdurig vrij kunnen ademen door mijn neus en geen last door bijvoorbeeld katten.
Het is voor mij een wondermiddel geweest, want snappen doe ik het niet maar genieten doe ik wel.

Bedankt Peter Vergroesen.

*****

Naam                  : Mw Saasen, 72, vrouw

Klachtomschrijving:  tranende ogen, loopneus, jeuk, moe, kortademig

Symptomen:  tranende ogen, loopneus, jeuk aan hoofd en enkels, kortademig

Verhaal:

Wegens een ernstig ongeluk met hersenletsel neem ik dagelijks medicijnen.

Langzaam sloop een allergie mijn leven in. Fruit eten kon echt niet meer,daarvan kreeg ik jeuk vooral in bed zodat ik erg slecht sliep. De allergie werd erger en erger zodat ik echt niet meer wist waarvan ik die jeuk maar ook niesbuien en loopneus kreeg. Ook ging ik wat wazig zien dus niet meer lezen ‘s avonds. Het ging steeds slechter met me.Ik durfde bijna niets meer te eten,en uiteten gaan was er ook niet meer bij.

Op zoek naar medicijnen dus. En jawel bij de apotheek vond ik pillen tegen de jeuk. Ze hielpen echt.
Tot bleek dat deze pillen tegen de allergie mijn medicijnen voor mijn  hersenletsel beïnvloeden.

Nu was ik radeloos,maar wonder boven wonder kwam ik in contact met Peter Vergroesen, Natuurgeneeskundig therapeut.
Het was moeilijk voor mij om te geloven dat hij wat voor mij kon doen,maar ik dacht  baat het niet dan schaadt het niet.

Nu na zes behandelingen is mijn allergie over. Ik eet weer fruit, allerlei soorten groenten, nootjes en zelfs een chocolaatje.

Wat ben ik gelukkig dat Peter op mijn pad kwam. Ik raad iedereen aan om deze therapie te volgen en weet ook heel goed dat er zeer veel mensen met een of andere allergie rondlopen.

Peter van harte bedankt,voor je vriendelijke en kundige hulp

*****

Naam                  : Karen, 42, vrouw

Klachtomschrijving:  Asmatische bronchitis, hooikoorts, moe, jeuk in de keel (appel), eczeem en onregelmatige menstruatie

Verhaal:

Ik had mijn hele leven al last van bovenstaande allergieën, en altijd gedacht dit hoort bij mij net als iemand die een bril draagt, en kom daar toch nooit vanaf. Totdat ik het verhaal van mijn buurman hoorde die volledig van zijn koemelk allergie af was. Hierdoor nieuwsgierig geworden heb ik gelijk de week erna een afspraak gemaakt met Peter. De eerst volgende behandeling na mijn prettige intake gesprek was vitamine C.  Deze behandeling had achteraf gezien gelijk de meeste bijwerkingen, ik was namelijk ontzettend moe! Daarna ben ik nog behandeld voor suiker, hormonen, nootmix en huisstof mix. Het behandelen van hooikoorts (wat ik het belangrijkste vond) was niet meer nodig. Dit was al geëlimineerd met die andere behandelingen. Al mijn klachten zijn verdwenen op wat hele kleine reacties na, zoals een tinteling op mijn tong na het eten van een appel en hazelnoot maar ik verwacht dat dit ook nog weg gaat. Van hooikoorts heb ik nog steeds helemaal geen last, terwijl mensen in mijn omgevingen (diegene die het altijd gelijk met mij hebben) wel degelijk last hebben van de pollen.

Dus… dankzij Peter kan ik weer vrij ademenen en zit ik beter in mijn vel!

*****

Naam                  : Jolie, 9, vrouw

Klachtomschrijving: hooikoorts en rode bultjes op mijn armen benen en gezicht

Symptomen:  rode bultjes en veel jeuk

Verhaal:
Dit verhaaltje schrijf ik samen met mijn moeder, want zij weet beter wat er allemaal gebeurd is.

Sinds ruim een jaar had ik last van rode bultjes op mijn lichaam en veel jeuk. Ik moest veel krabben en daardoor ging mijn huid ook nog kapot.  Via een vriendin van mijn moeder kregen we een naam door van iemand die misschien kon helpen. We zijn daar heen gegaan. Het was een hele aardige man. Hij testte of ik ergens allergisch voor was door tegen mijn arm te drukken. Dat was best wel grappig. We zijn nu klaar en ik heb geen last meer van die rode bultjes en hoef ook niet meer te krabben.

*****

Naam                  : Jeroen, 33, man

Klachtomschrijving:  maag/darm klachten, rusteloos, rode uitslag in gezicht, moe, hooikoorts, overgevoelige huid

Verhaal:

Bij Peter kwam ik binnen met redelijk wat klachten. Belangrijkste waren maag/darm klachten en mijn allergie vanaf 8 jaar oud, hooikoorts! Als ik ben, kwam ik met enige scepsis binnen, niet om de persoonlijkheid van Peter (dit was juist de reden dat ik ging) maar, scepsis tegen de therapie zelf. Uiteraard stond ik wel open voor behandeling.

We gingen van start en vonden al snel een aantal groepen waar ik op reageerde. Ei-mix, vitaminen, vet en pollen. Peter lichtte mij netjes in over de manier van behandelen en de bijbehorende “offers” die je als cliënt moet brengen. In volgorde begon Peter de behandelingen en het 25 uur “vasten” is een kleine moeite en het enige wat er van jou als cliënt wordt verwacht.

Tijdens het traject merkte ik al duidelijk dat mijn maag/darm-klachten ver weg waren. Mijn vertrouwen groeide in de hooikoortsbehandeling. Deze gehad hebbende en niet meer hier aan denkende brak de hooikoortsperiode aan! Ik stond met iemand te praten die behoorlijk aan het sniffen was. Ik vroeg “Bent u verkouden?”. Het antwoord was: “Nee, dit weekend is vreselijk voor hooikoortspatienten”. Toen dacht ik… “Daar had ik dan ook last van moeten hebben!”

Mijn hooikoorts is verdwenen, ik kan weer eten wat ik wil, ik ben minder moe…. Wat wil iemand nog meer?! Nou… minder moe houdt in dat ik elke ochtend vanzelf om 7u wakker ben, ook op zondag… Dat had wel wat later gemogen!

Peter bedankt!

*****

Naam                  : Aniek, 27, vrouw

Klachtomschrijving:  Hooikoorts, steken in de keel

Symptomen:  jeukende ogen, niesen

Verhaal:
Al lange tijd had ik last van hooikoorts en onverklaarbare steken in mijn keel. De meeste homeopathische pilletjes werkten niet optimaal, en liep ik alsnog de hele dag met opgezwollen ogen.
Toen ik een foldertje in de bus kreeg met informatie over NAET leek het me de moeite waard om te proberen. De behandelingen verliepen prima, ik heb geen last gehad van bijwerkingen.
Je moet wel goed opletten om 25 uur de bepaalde stof niet te eten,  want soms is het onduidelijk wat er in een product zit, maar gelukkig heb ik geen enkele stof opnieuw moeten doen.
Na een paar behandelingen merkte ik dat ik geen steken meer in mijn keel had, en ook heb ik geen last meer gehad van de extreme hooikoorts.
Ik ben tevreden met het resultaat van de behandelingen.

*****

Naam                  : Heleen, 45, vrouw

Klachtomschrijving:  Eczeem, benauwd, rode vlekken, rode handen en voetzolen, jeuk, hoofdpijn en maagzuur

Verhaal: Na jaren last te hebben gehad van een aantal klachten (vooral histaminereacties op allerlei producten, waaronder schaaldieren) ben ik naar Totally Balanced in Weert gegaan. Ik had via via gehoord dat ik daar mogelijk van mijn klachten af kon komen. Na een eerste intake bij Peter Vergroesen  heb ik 7 behandelingen gehad middels de NAET-methode.  Ik ben behandeld voor verschillende voedingsgroepen en vitamines.  Na iedere behandeling mocht ik 25 uur de stof niet aanraken of eten. Dat was even opletten, vooral met vitamine C (dat zit ongeveer overal in). Na iedere behandeling werd getest of ik nog gevoelig was voor de stof.  Bij mij was dit in geen enkel geval zo, dus de weg was vrij om weer wat te gaan uitproberen.

Nu ben ik al weer een aantal weken verder na mijn laatste behandeling. Ik ben langzaamaan wat eten gaan uitproberen dat ik eerst niet meer kon verdragen en al lang niet meer had gegeten. Schaaldieren had ik al zo’n 15 jaar niet meer gehad. Nu heb ik inmiddels al 3 keer garnalen en kreeft gegeten en geen enkele reactie meer gehad, terwijl ik daar het meest allergisch voor was.  Alles waar ik voor behandeld ben levert geen reactie meer bij mij op. Voor mij heeft deze methode super gewerkt!  Ik ben blij dat ik naar Peter ben gegaan en kan het je van harte aanbevelen.

*****

Naam                  : Frans, 48, man

Klachtomschrijving: hooikoorts

Symptomen:  altijd verkouden, loopneus, tranende ogen

Verhaal:
De laatste 8 jaren had ik erg veel last van hooikoorst. Ik had daar wel medicijnen voor, maar die hielpen niet echt. Boevndien vond ik het niet fijn om iedere dag medicijnen te nemen, dat leek mij niet goed. Op een geode dag vond ik het welletjes en ben ik gaan zoeken op Ineternet wat je daar tegen kon doen. Na wat googelen kwam ik terecht op de site www.allergie-weg.nl. Daar stonden een aantal therapieën uitgelegd en dat klonk best goed. Toen ben ik gaan zoeken naar een therapeut bij mij in de buurt en dat was Totally Balanced, de praktijk van Peter Vergroesen. Ik heb toen via de site een mailtje gestuurd en hij nam een dag later contact met me op. We hebben meteen een afspraak gemaakt voor een intake gesprek. Al snel werd mij duidelijk dat dit wel eens kon zijn wat ik nodig had. Hoewel ik wel wat twijfel had over zo’n alternatieve therapie, ben ik er toch aan begonnen.

Reeds na een paar bsisbehandelingen, zoals Peter dat noemde, voelde ik me al beter en had ik minder last. Nadat alle behandelingen klaar waren, voelde ik me echt beter en leek mijn hooikoorts getemd. Maar aangezien dat eind november was, geen pollen meer in de lucht, wilde ik toch even afwachten tot het voorjaar. Inmiddels is het mei en heb ik nog steeds nergens last van. Dus voor mij werkt het. Wat mij betreft een aanrader voor iedereen met hooikoorts!

*****

Naam                  : Bianca, 27, vrouw

Klachtomschrijving: hoge hartslag, acné, PCO syndroom, eisprong cyclus , blaasjes op handen, last van nikkel, lactose, sinaasappel en hormonen.

Symptomen:  hoge hartslag, 100 – 140 pm in rust, acné, onregelmatige cyclus, blaasjes op handen, altijd moe, weinig energie, wegvallen van energie na kleine inspanning. Laag libido.

Verhaal:

Na de eerste eliminatie: Eimix, was ik al na een paar dagen ontzettend energiek. Bijna elke keer na een eliminatie had ik hoofdpijn, erg moe en stond ik onder de pukkels. Deze symptomen verdwenen na een dag. Alle rommel uit mijn lijf! Door tijdens de onthoudingsperiode extra veel water te drinken, ging de hoofdpijn weg en voelde ik me snel beter.

Mijn hartritmestoornissen had pieken tot 140 slagen per minuut. Bijna na elke maaltijd, sloeg mijn hart op hol en was ik dus uitgeput na het eten. Na de eerste eliminatie is mijn hartslag meteen een stuk rustiger geworden, minder opvliegers na het eten. Na de hele behandelingsperiode, ben ik nu aan het afbouwen van mijn medicijnen en wellicht kan ik er over een tijdje helemaal mee stoppen!

Door de nikkel allergie kon ik nooit goedkopere oorbellen dragen en kreeg ik blaren van alle metalen dingetjes die in kleding zaten en mijn huid raakte. Ook horloges gaven een flinke uitslag. Direct na het verstrijken van de 25 uur onthouding van Mineralen heb ik goedkope oorbellen gedragen waar ik voorheen binnen een half uur ontstoken  en erg pijnlijke oorlellen van kreeg. Wonderlijk, maar helemaal niets! Ik kan deze nu zonder pijn of uitslag dragen.

Mijn hormonen / acne zijn rustig en ik lijk uit de pubertijd te zijn! Mijn libido is weer normaal en ik ben vol energie. Ik voel me nu 18 ipv 81!

*****

Naam: Betsie, 46, vrouw

Klachtomschrijving: astma en fibromyalgie

Symptomen:  kortademig, snel moe en veel pijnlijke spieren

Verhaal: Ik had veel last van mijn astma, waardoor ik veel moe was en dus weinig kon doen. Verder had ik veel last van pijnlijke spieren, die mij hinderden in mijn dagelijkse dingen. Mijn kinderen vonden dat vooral lastig en dat deed mij veel pijn. Ik wilde er voor ze zijn, net als iedere moeder.

Na jaren in het medische circuit te hebben rondgedoold, kreeg ik van een vriendin de tip eens in het alternatieve circuit te gaan zoeken. Zij had goede ervaringen met NAET behandelingen. Ik ben toen gaan zoeken op het Internet en kwam de praktijk tegen van Peter Vergroesen. Ik heb hem meteen gebeld en een afspraak gemaakt.

Na een uitgebreid intake gesprek volgden direct de testen van een aantal veel voorkomende stoffen waarvoor men allergisch kan zijn. Ik had er wel vertrouwen in en besloot door te gaan met de behandeligen. Al na 3 of 4 keer, voelde ik me een stuk fitter en had ik minder pijnlijke spieren. Ik weet niet precies hoe het werkt, maar wel dat het werkt. Na een aantal behandelingen vroeg Peter hoe ik me voelde en of ik nog meer wilde doen. Aangezien ik me best goed voelde wilde ik even pauze, om te ervaring hoe het zich zou ontwikkelen. Want Peter had gezegd dat wat al jaren aanwezig is, niet in een paar dagen opgelost is. De weken daarop ging het steeds beter en ik gaf aan dat verdere behandeling op dit moment niet nodig is.

Een paar maanden daarna nam Peter contact met me op en vroeg hoe het ging. Aangezien ik me nog steeds goed voelde, vroeg hij me of ik daar een verhaaltje over wilde schrijven. Nou, dat is dus dit verhaaltje. Ik ben mijn vriendin nog steeds dankbaar en natuurlijk ook Peter voor zijn goede zorgen.

*****

Naam: Marcel, 34, man

Klachtomschrijving:  snotteren, niesen, dikke ogen, benauwdheid, uitslag/eczeem, ooglidontsteking (blepharitis)

Symptomen:  dikke ogen, ontstoken oogleden, eczeem, benauwdheid

Verhaal:

Al meer dan 15 jaar had ik hooikoorts-achtige klachten die in intensiteit toenamen. Niesen, snotteren, tranende ogen, eczeem etc waren het gevolg.

Al gauw slikte ik het hele jaar door elke dag antihistamine van diverse pluimage, maar verlichting was ver te zoeken. In 2008 kwam er een chronische blepharitis bij, waardoor m’n zicht elke dag beperkt werd. M’n oogleden waren constant kapot en gezwollen, met open wonden, M’n ogen zelf traanden continu, en er kwam ‘n pussige afscheiding aan de binnenkant van m’n oogleden die ’s nachts opdroogde tussen m’n wimpers. Daardoor had ik ’s ochtends een kwartier of meer nodig om met een warm washandje m’n oogleden los te weken van elkaar. Al gauw had ik nog maar weinig wimpers. Behandeling door dermatoloog, oogarts en allergoloog boden enigszins verlichting, maar een echte oplossing was er niet.

Op alle vlakken werd ik ondertussen behandeld met corticosteroïden (dexamethason oogdruppels voor de blepharitis sinds 2008, corticosteroïdenzalf voor het eczeem sinds 2005 en Ventolin+Seretide voor de chronische bronchitis sinds 2001 (werkzame stof Fluticason, een corticosteroïde). Dit bombardement van corticosteroïden zorgde er uiteindelijk voor dat de klachten stabiliseerden, maar allerminst verminderden. Ik was er aan gewend dat m’n huid op m’n lijf en rondom m’n ogen kapot was, en dat m’n ogen bleven tranen.

Maar wat ik niet aan zag komen was dat deze behandelwijze medio 2010 zou uitmonden in vergevorderde grijze staar aan beide ogen, waardoor ik aan beide ogen een staarbehandeling moest ondergaan. Pas toen viel bij mij het kwartje dat de “behandeling” die ik ondergaan had meer kapot gemaakt had dan überhaupt iets opgelost had. De allergische klachten werden alleen maar heviger en heviger, maar doorgaan met corticosteroïden was voor mij eigenlijk geen optie meer. Het alternatieve circuit was voor mij geen voor de hand liggende keuze. Echter, door een ex-patient van Peter werd ik keer op keer gewezen op de NAET behandeling. Skeptisch als ik was stelde ik dit uit, tot ik in oktober 2011 toch eindelijk de stap waagde.

Vanaf dat moment ging alles anders. Al gauw na de basisbehandelingen was de huisstofmix aan de beurt, die ik in december 2011 ondergaan heb. Tijdens de behandeling kreeg ik ineens het gevoel dat m’n longinhoud enorm toenam, alsof ik ineens weer kon ademen zoals het hoorde.

De nacht bracht ik door in een tentje in de tuin, en de volgende ochtend bleek m’n eczeem die nacht compleet opengebroken te zijn, getuige de bloedvlekken op m’n pyjama. Maar, het eczeem was al weer gesloten. Dit eczeem is sinds dien vrijwel verdwenen, evenals de benauwdheidsklachten. Sindsdien kan ik weer stofzuigen, iets wat ik jarenlang niet heb kunnen doen zonder naar de Ventolin en Seretide te grijpen.

Gedurende de vervolgbehandelingen waar ook huisdierepitheel en rook behandeld werd namen alle klachten zienderogen af.

Ondertussen is het al bijna een half jaar geleden dat ik de laatste behandeling gehad heb. Het hooikoortsseizoen is in volle gang, maar mijn klachten zijn gereduceerd tot nagenoeg nihil.

M’n oogleden zijn niet meer ontstoken, m’n ogen tranen niet meer en m’n huid is volledig hersteld. Ventolin gebruik ik misschien 1 keer per week (ipv 4 keer per dag) en ik heb veel meer energie dan voorheen. Ik kan eindelijk gewoon genieten van het mooie weer, en ruiken hoe de grassen en bomen in bloei staan. Van vrienden en collega’s krijg ik constant te horen dat m’n ogen er weer gezond uit zien, en vragen zich af hoe dat kan.

*****

Naam                  : Truus, 60, vrouw

Klachtomschrijving:  jeuk aan hoofd en schouders, eczeem, blaren op armen na werken in de tuin, zweten sinds de overgang

Verhaal:
Na diverse jaren met allergie, vooral jeuk en eczeem te hebben gedokterd en dat volgens hen alleen nog prednison zou helpen, was voor mij de maat vol.
Via via, kwam ik aan het adres van Totally Balanced te Weert, eigenaar is Peter Vergroesen, die werkt volgens de NAET methode.
Na een afspraak te hebben gemaakt, bracht hij mij op de hoogte hoe NAET werkt.
Ik kreeg een boek mee met instructies om door te nemen en we maakten een afspraak voor een behandeling.
Ik hield me strikt aan zijn opdrachten. 25 uur na een behandeling niet met de behandelde stof in aanraking komen. Na iedere behandeling was de reactie anders.
De ene keer minder jeuk, dan weer erger.
Zelfs voor warm water was ik allergisch.
Ik ben voor diverse allergieën behandeld en het resultaat is verbluffend.
De allergie is weg. Geen jeuk, bulten of roodheid meer. Zelfs mijn cortison zalf en de antihistamine neem ik niet meer.
Ik kan deze NAET methode voor iedereen met allergie aanbevelen.
Meer dan geweldig.

*****

Naam                  : Helmie, 41, vrouw

Klachtomschrijving: coeliaki, chronische vermoeidheid als gevolg van Pfeiffer, hoge bloeddruk en bloedarmoede

Symptomen:  veel darmklachten, vooral als ik gluten eet.

Verhaal:
In 2001/2002 heb ik in vrij ernstige mate de ziekte van Pfeiffer gehad. Mijn Hb was toen al te laag maar ik dacht dat dit door de Pfeiffer kwam. De enorme energie die ik voor de Pfeiffer had kwam niet meer terug en ongemerkt ging ik mijn grenzen verleggen. Mijn baan als verpleegkundige heb ik opgezegd om al mijn energie aan mijn gezin en aan mezelf te kunnen geven.

In 2004 ging mijn lichamelijke toestand beetje bij beetje achteruit. De vermoeidheid werd erger, had hoge bloeddruk, gewichtsverlies enz. In oktober 2004 ben ik in het ziekenhuis opgenomen waar na een biopsie van de dunne darm de diagnose COELIAKI werd gesteld. Levenslang een glutenvrij dieet werd me verteld en verder was hier niets anders aan te doen.
Ik dacht toen ik doe alles als ik me maar weer fit ga voelen. Maar na verloop van tijd toen ik me lichamelijk weer wat beter begon te voelen begon ik steeds meer te beseffen dat ik hier voor altijd mee opgezadeld zou zitten en dat vond ik alles behalve leuk. Thuis kon ik het allemaal wel voor elkaar krijgen maar was ik op een feestje of ging ik een dagje weg dan besefte ik hoe beperkt ik was, en moest ik opletten dat ik geen gluten binnen kreeg. Een enkele keer gebeurde dit toch en was daarna behoorlijk ziek.
Een jaar later hoorde ik via via over de NAET-methode en heb me hier meteen in verdiept. Ik kwam in contact met een moeder, haar zoontje van 7 jaar had ook coeliaki en was hier inmiddels na de NAET behandelingen vanaf en kon weer alles eten. Dit klonk me als muziek in de oren dat wilde ik natuurlijk ook. In mijn gedachten keek ik al uit naar al die lekkernijen die ik weer zou kunnen eten!!
Ik heb contact gezocht met Peter Vergroesen. Voor hem was ik de eerste die hij behandelde voor coeliaki. Vooraf heb ik dit met mijn huisarts besproken en zij stond hier positief tegenover en was ook benieuwd hoe de behandelingen zouden gaan. Voor mij was er geen reden om de behandelingen niet te proberen, wat had ik immers te verliezen. Ik was er ook van overtuigd dat het ging slagen.
Peter heeft me behandeld voor de gluten, suiker en tarwe. En maand later mocht ik rustig aan gaan proberen weer gluten te eten. Maar dat rustig aan was voor mij erg moeilijk omdat al vlug bleek dat ik het eten goed kon verdragen. De eerste keer dat ik weer iets ging eten waar gluten in zaten was bijna een heilig moment!! Het was net sinterklaas en ik at een speculaas en die was zo lekker dat de tweede snel volgde. Mijn kinderen zaten alle drie hun verstand te vergapen hoe ik van de speculaas zat te genieten. Ik was superbenieuwd wat dit voor uitwerking had, maar ik werd niet ziek ik merkte helemaal niks, voor mij was er een wonder geschied.
Het eten beheerste mijn hele dag, ik wilde alles eten wat ik eerst niet mocht eten. Na drie weken kreeg ik last van mijn maag en belde Peter. Hij vroeg hoe het gegaan was, ik had het dus niet rustig opgebouwd wat nu resulteerde in maagpijn. Peter heeft me hiervoor behandeld en vanaf dat moment heb ik nergens meer last van gehad.
Ik ben nu anderhalf jaar verder, eet alles en voel me energiek, ben zelfs in gewicht toegenomen wat in het verleden nooit gebeurde en mijn hb-gehalte is prima op peil.
De meeste mensen in mijn omgeving reageerden positief en vonden het net zo wonderbaarlijk als ikzelf. Met sommige mensen die ook coeliaki hebben heb ik mijn ervaringen gedeeld, niet om hen te overtuigen dat zij dit ook moesten gaan doen. Die keuze is aan hunzelf.
Het bewijs ben ik!!